Revisor og online regnskabsprogrammer

juni 28, 2008

Husk indberette virksomhedens regnskab

Filed under: Regnskab — revisor @ 1:42 pm
Tags: , ,

Husk den udvidede selvangivelse

Ejer man et selskab, f.eks et ApS eller A/S, skal man hvert år indberette et regnskab. Det skal indsendes til Erhvers- og selskabsstyrelsen, som skal have regnskabet senest den 31. maj. Herudover skal man inden den 31. maj indberette virksomhedens selvangivelse. Det er vigtigt at denne dato overholdes da man ellers vil modtage dagbøder fra Skat, indtil selvangivelsen bliver indberettet.

Er man selvstændig og f.eks anvender virksomhedsordningen er fristen lige en måned længere. Her skal virksomhedens regnskab foreligge hos Skat seneste den 30. juni. Da private virksomheder følger reglerne for almindelige personer, som også har indtil den 30. juni til at indberette selvangivelsen.

Undgå topskatten med virksomhedsordningen

Virksomhedsordningen er en regnskabsteknisk metode til at udnytte virksomhedens regnskab resultater i sin indkomstopgørelse. Som udgangspunkt overføres virksomhedens resultat til den personlige indkomst. Har man i virksomheden hævet mindre end årets resultat, har man et over skud som man kan vælge at afsætte til en konto foropsparet overskud. Gør man dette, må man fratrække det opsparet overskud i den personlige indkomst, således at man kan, hvis overskudet er stort nok, undgå at betale den dyre topskat. Når man så engang vil bruge sit opsparede overskud, f.eks et år med underskud i virksomhed, vil det opsparede overskud så blive tillagt den personlige indkomst. På den måde kan man så nogenlunde styre sin skat.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: