Revisor og online regnskabsprogrammer

juni 28, 2008

Undersøg mulighederne for fradrag

Filed under: fradrag — revisor @ 12:36 pm
Tags: , ,

Masser af fradragsmuligheder for fradrag

Har man egen virksomhed, har man mange muligheder for forskellige fradrag. Disse fradrag er selvfølgelig værd at undersøge da der kan være mange penge at spare. Fradragsreglerne kan dog være noget kryptiske, så det kan derfor være en idé at rådføre sig med en revisor.

Reglerne for biler er et af områderne, hvor reglerne kan være lidt indviklet. Har man en bil som man bruger i sin virksomhed, har man naturligvis fradrag for de omkostninger der vedrører bilen. Det kunne være omkostninger til brændstof, vedligeholdelse, vægtafgift og forsikringer

Bliver bilen kun brugt i virksomheden vil man kunne fradrag 100% af omkostningerne. Har man derimod en bil som også bliver brugt privat, er der tale en om blandet benyttet bil. Her vil man være nødsaget til at opgøre hvormeget bilen bliver brugt i virksomheden, når man skal opgøre fradraget. Bliver bilen brugt 50% privat, vil kan kun have fradrag for 50% af omkostningerne.

Flere fordele ved momsregistrerede virksomheder

Er ens virksomhed også momsregistreret vil man også have momsfradrag for nogle af omkostningerne vedrørende bilen. Her kan som bekendt fratrække 25% fra omkostninger. Dette gælder dog kun omkostningerne til brændstof og vedligeholdelse, da der ikke bliver pålagt moms på forsikringer og vægtafgifter.

Fordelen ved momsfradraget er at ligegyldigt om du bruger bilen privat eller ej, har man altid 100% momsfradrag. Her skal ikke opgøres hvormeget man bruger bilen privat.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: