Revisor og online regnskabsprogrammer

juni 29, 2008

Regler for aktieombytning

Filed under: aktieombytning — revisor @ 1:32 pm
Tags: , ,

Aktieombytning mellem aktionærer eller selskaber

Ved en aktieombytning forstås den transaktion, hvor en eller flere aktionærer i et driftsselskab overdrager deres aktier til et holdingselskab mod, at de til gengæld modtager aktier i holdingselskabet. Efter aktieombytningen er der skabt en koncernstruktur, hvor de pensonlige aktionærer ejer aktierne i holdingselskabet, og hvor holdingselskabet igen ejer aktierne i det oprindelige driftsselskab. Der kan også ske aktieombytning, når et selskab erhverver resten af aktiekapitalen i det andet selskab. Dette skal ske senest 6 måneder efter den første ombytningsdag. Skattefri aktieombytning kræver Skatterådets tilladelse Skatterådet kan stille særlige vilkår. Skats fem kompetencecentre har bemyndigelse til at træffe afgørelse i 1. instans, i særlige sager dog Skat-hovedcenter. Afgørelserne kan påklages til Landsskatteretten.

Skattefri aktieombytning uden tilladelse

Man kan også vælge at foretage skattefri aktieombytning uden tilladelse. Det er en betingelse, at værdien af vederlagsaktierne svarer til handelsværdien, og at aktierne i det erhvervede selskab anses for erhvervet på samme tidspunkt og for samme anskaffelsessum som de ombyttede aktier. Aktier i det erhvervede selskab behandles ved indkomstopgørelsen, som om de var erhvervet på ombytningstidspunktet for den oprindelige anskaffelsessum

Der må endvidere ikke udloddes større udbytter over en 3-årig periode end årets resultat før skat. I ombytningsåret må der kun udloddes resultatet for det sidste år før ombytningen. Ved indsendelse af selvangivelsen skal meddeles, at der er foretaget skattefri ombytning.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: