Revisor og online regnskabsprogrammer

juni 29, 2008

Skattemæssig opgørelse af ejendomsavance

Filed under: ejendomsavance — revisor @ 1:50 pm
Tags: , ,

Regler for ejendomsavance kan være meget komplicerede

Fortjeneste ved afståelse af fast ejendom skal medregnes til den skattepligtige indkomst. Fortjenesten opgøres som forskellen mellem den opgjorte regulererede afståelsessum og den opgjorte regulererede anskaffelsessum. Den opgjorte ejendomsavance indgår i den skattepligtige indkomst, hos fysiske personer som kapitalindkomst eller virksomhedsindkomst.

Loven omfatter alle former for fortjeneste, der realiseres ved afståelse af fast ejendom bortset fra genvundne afskrivninger af bygninger og fortjeneste ved afståelse af fast ejendom som led i næring. Delafståelse defineres i loven som afståelser, hvor et areal overdrages efter reglerne om arealoverførelse, eller hvor der overdrages en del af en fast ejendom betinget af udstykning. Som en væsentlig undtagelse indeholder loven dog en række bestemmelser, der har til formål at undgå beskatning af den avance, der kan henføres til ejendomme eller den del af en ejendom, der har tjent som bolig for sælgerne.

Ejendomsavance til beskatning

Såfremt den skattepligtige investerer i anden erhvervsejendom i året før afståelsen, i afståelsesåret eller senest i det efterfølgende år, vil den ved salget opnåede ejendomsavance efter reglerne kunne modregnes i anskaffelsessummen for den nye ejendom. Modregningen kan dog kun ske med den del af ejendomsavancen, der kan henføres til den erhvervsmæssige andel af den afståede ejendom, ligesom modregning kun kan ske i anskaffelsessummen for den andel af den erhvervede ejendom, der anvendes erhvervsmæssigt.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: