Revisor og online regnskabsprogrammer

juni 30, 2008

Gruppeliv bliver mere og mere populære hos virksomhederne

Filed under: gruppeliv — revisor @ 9:02 pm
Tags: , ,

Gruppeliv tilbydes af flere og flere virksomheder

Gruppeliv er en række livsforsikringer, der som for det meste tegnes af pensionskasser eller faglige organisationer. Herudover kan også private virksomheder tegnes gruppeliv, og de følger stærkt efter. Det er blevet meget populært for virksomheder at tilbyde disse gruppelivsforsikringer.

Hvis præmien betales af en enten pensionskasse, faglige organisationer eller virksomheder, skal den i hvis navn ordeningen er tegnet i, normalt medtage præmien under den personlige indkomst. Udbetalinger vil normalt være skatte og afgiftsfri. Men skal dog huske at der er indberetningspligt.

Ingen fradrag ved indbetaling til gruppeliv

Arbejdsgiveren og medarbejderen kan aftale, at præmien til en gruppeliv livsforsikring indgår som en ikke adskilt del af en livsforsikringsordning omfattet af en bortseelsesretten, hvilket betyder at arbejdsgiveren ser bort fra præmien ved tilbageholdelse af a-skat.

Gruppelivspræmien skal så medregnes i arbejdstagerens skattepligtige indkomst. Forsikringsselskabet foretager indberetningen af præmien til Skat.

Ved et valg af en gruppelivsforsikring, kan man sikre sig selv, men også sin familie ved sygedomme, dødsfald samt skader hvor invaliditet medfølger.

Indbetaler man nok, vil forsikringen kunne være med til at kompensere for det tab man skulle have lidt. Man kan ikke fratrække indbetalingerne på selvangivelsen, men ved en evt. udbetaling, vil beløbene tilgengæld udbetales uden andet fradrag end en evt. boafgift.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: