Revisor og online regnskabsprogrammer

juni 30, 2008

Masser af fordele ved forældrekøb

Filed under: forældrekøb — revisor @ 8:27 pm
Tags: , ,

Forældrekøb er stadig en hjælp for unge studerende

Selvom man ser at boligpriserne er begyndt falde i forhold til priserne i starten af det nye årtusinde. Så er priserne stadig meget høje. Og specielt for unge mennesker som flytter til de store byer for at studere, kan det være svært at få økonomien til at løbe rundt.

Derfor er forældrekøb stadig en god måde at hjælpe sine børn på, da man, som forældre kan opnå en række skattebesparelser. Men der er ikke kun fordele ved ordningen for forældrekøb. Det er vigtig at være opmærksom på skattemæssige forhold både ved købet og ved et muligt senere salg.Men tiden lige nu er yderst relevant for en opremsning af reglerne for forældrekøb.

Forældrene kan fratrække omkostninger til lejligheden

Hvis forældre stiller en ejerlejlighed til rådighed for et barn, kan forældrene fratrække det skattemæssige underskud, hvis driften af lejligheden indgår i virksomheds eller kapitalafkastordningen. Renter kan trækkes fra i virksomhedens overskud ved anvendelse af virksomhedsordningen. Alle udgifter i forbindelse med driften af lejligheden kan fratrækkes.

Huslejen skal fastsættes til markedslejen. I modsat fald kan skattemyndighederne kræve huslejen fastsat til denne, så udlejeren beskattes af såvel den betalte som ikke-betalte leje. Forskelsbeløbet er endvidere en brugsnydelsesret, som barnet årligt skal beskattes af.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: