Revisor og online regnskabsprogrammer

juni 30, 2008

Regler omkring gældssanering og akkordordning

Filed under: gældssanering — revisor @ 8:06 pm
Tags: , ,

Gældssanering

Adgangen til at fremføre skattemæssige underskud, når gælden er nedsat ved tvangsakkord, gældssanering eller frivillig akkord, er begrænset. Hovedreglen er , at underskud nedsættes med gældseftergivelsen som fælge af akkord eller gældssanering.

Dette indebærer en begrænsning i handelen med indskudsselskaber i og med, at underskuddet nedsættes, når selskabet er omfattet af en akkord mv.

Reglerne omfatter både de tilfælde, hvor der sker en procentvis nedsættelse af gælden ved en almindelig tvangsakkord og de tilfælde, hvor kendelsen går ud på en fordeling af skyldnernes formue eller en del af denne mellem hans kreditorer, mod at skyldneren frigøres for den del af gælden, der ikke bliver dækket.

Underskudsbegrænsning ved gældsefterangivelse

Underskudsbegrænsning ved gældsefterangivelse som led i en gældssanering mv. skal også omfatte tilfælde, hvor en fordring helt eller delvist indfries i forbindelse med kapitalindskud fra kreditorer.

Under samme omstændigheder skal anskaffelsessummen for de i forbindelse med kapitalindskuddet udstedte aktier reduceres med det beløb, hvormed indfrielsen sker, såfremt tab på fordringen eller kautionen i øvrigt ikke er fradragsberettiget.

En gældseftergivelse, der fremkommer som led i en akkord eller gældssanering, er undtaget for beskatning, med mindre gælden nedskrives til et lavere beløb end fordringens værdi for kreditor på tidspunktet for gældseftergivelsen.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: