Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 1, 2008

Begrænset muligheder for at modtage en ældrecheck

Filed under: ældrecheck — revisor @ 8:18 pm
Tags: , ,

Hvornår får man en supplerende engangsydelse (ældrecheck)

Til folkepensionister, som inden den 1. januar 2006 er berettiget til pension, udbetales en supplerende engangsydelse i form af en ældrecheck på 6.300 kr. Den supplerende engangsydelse udbetales ikke, hvis pensionistens og en evt. ægtefælle eller samlevers samlede likvide formue over stiger formuegrænsen for helbredstillæg på 56.800 kr. Ydelsen nedsættes på baggrund af pensionistens og evt. ægtefælle eller samlevers samlede indkomst. Før ydelsen nedsættes, har man ret til et fradrag på 15.700 kr. for enlige og 31.100 kr. for gifte og samlevende.

Efter fradrag nedsættes ydelsen afhængig af den personlige tillægsprocent. Er beløbet mindre end 200 kr. udbetales det ikke. Pensionistens ældrecheck er desuden skattepligtig.

Hvordan opgøres formuen

Har man likvid formue, undgår denne i vurderingen ved tildeling af ældrecheck. Når ansgning om personlig tillæg skal vurderes, henstiller Socialministeriet til kommunerne, at de benytter en vejledende formuegrænse på 50.000kr. Hvis formuen overstiger grænsen, kan der ikke udbetales personligt tillæg. Der skal dog altid laves en individuel konkret vurdering af behovet i det enkelte tilfælde, både når formuen ligger under og over formuegrænsen.

For ældrecheck gælder der en fast formuegrænse. OVerstiger den likvide formue 56.800 kr, udbetales beløbet ikke. Værdien af pensionsopsparinger indgår ikke, når den likvide formue gøres op.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: