Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 1, 2008

Lær reglerne om folkepension at kende

Filed under: folkepension — revisor @ 5:55 pm
Tags: , ,

Formålet med folkepension

Folkepensionen skal sikre ældre personer et indtægtsgrundlag, når har forladt arbejdsmarkedet. Personer, der er født den 30. juni 1939 eller tidligere, får folkepension fra det 67. år. Personer, der er født den 1. juli 1939 eller senere, frå folkepension fra det 65. år.

Der er to forhold, der afgører om man opfylder de generelle betingelser for at få folkepension og førtidpension, nemlig indfødsret og bopæl.

Som hovedregel skal man have dansk indfødsret for at få folkepension og førtidspension. Kravet kan fraviges for personer, der har haft fast bopæl her i landet i mindst 10 år mellem det fyldte 15. og det fyldte 65/67. år. Her skal mindst 5 af de 10 år ligge umiddelbart før det tidspunkt, der ydes pension fra.

Hvilke regler fraviges?

Reglen fraviges også, når det gælder flygtninge, borgere i lande, som Danmark, der har indgået en overenskomst med borgere fra EØS-området.

Retten til socialt pension er som hovedregel betinget af fast bopæl i Danmark. Desuden skal man have mindst 3 års bopæl i Danmark mellem det fyldte 15. og det fyldte 65. år.

Når man skal opgøre bopælstider, sidestilles bopæl her i landet med hyre på dansk skib. Ophold i udlandet som ansat i et dansk firmas filial eler datterselskab. Herudover sidestiller man også uddannelsesophold.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: