Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 1, 2008

Skatteberegningens opbygning

Filed under: Skatteberegning — revisor @ 8:42 pm
Tags: , ,

Sådan er den personlige skatteberegning opbygget

Opgørelsen af den personlige skattepligtige indkomst opgøres efter en specielt skatteberegning, som jeg vil prøve at give et overblik af.

Skatteberegningen er opbygget af den personlige indkomst tillagt eller fratrukket kapitalindkomst, fratrukket ligningsmæssige fradrag, hvorefter man kommer frem til den skattepligtige indkomst.

I skatteberegningen indgår ikke aktieindkomst. Den beregnes særskilt.

De forskellige skatteniveauer

Kommune og kirkeskat samt sundhedsbidrag beregnes af den skattepligtige indkomst. Skatten nedsættes med skatteværdien af pensonfradraget.

Bundskatten beregnes af den personlige indkomst med tillæg af positiv nettokapitalindkomst. Negativ kapitalindkomst kan ikke fratrækkes.

Mellemskat beregnes ligeledes af personlig indkomst + positiv nettokapitalindkomst. Beregningen foretages af ovenstående beløb over 272.600 kr. Negativ kapitalindkomst kan ikke fratrækkes, tilgengæld kan uudnyttet bundfradrag overføres mellem ægtefæller.

Topskat beregnings ligeledes af den personlige indkomst + positiv kapitalindkomst. Et ægtepars samlede kapitalindkomst tillægges den ægtefælle, der har den højeste personlige indkomst ved beregningen. Opkrævningen fordeles forholdsmæssigt mellem ægtefællerne. Indskud på kapitalpensioner skal tillægges topskattegrundlaget. Det kan derfor bedst betale sig for personer der betaler topskat, at indbetale på ratepensioner, da disse ikke bliver medregnet i topskatten. Beregningen foretages af beløb udover 327.200. I topskatten er der ingen overførelse af uudnyttet bundfradrag mellem ægtefæller.

Alle personer for hver tildelt en pensonfradrag, hvilket i 2007 lå på 39.500.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: