Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 2, 2008

Nyttig information om selvangivelser

Filed under: selvangivelser — revisor @ 8:41 pm
Tags: , ,

Afleveringsfrister for selvangivelser

For lønmodtagere, pensionister, studerende skal senest den 1/5 i året efter indkomstårets udløb. Ordningen gælder dog ikke samlevende ægtefæller, hvis den ene ægtefælle har selvangivelsesfrist 1/7. Personer i anpartsprojekter får fortrykt selvangivelse, men med frist 1/7 og endelige kan alle skatteydere frit fravælge den fortrykte selvangivelse, så man får afleveringsfrist 1/7. Fravalget indebærer, at der vil blive beregnet skattetillæg, hvis den nye frist ikke overholdes.

Skatteydere, der modtager en fortrykt selvangivelse fra Skat, kan undlade at indgive selvangivelse, hvis de fortrykte oplysninger er korrekte og fyldestgørende.

Hvis særlige forhold taler for det, kan skatteministeren give henstand med selvangivelsesfristen. Udløber selvangivelsesfristen en fredag eller en lørdag, kan selvangivelse rettidigt foretages den følgende søndag.

Selvstændigt erhvervsdrivende

Erhvervsdrivende med omsætning større end 25 mio. kr. skal ikke indsende et skatteregnskab sammen med selvangivelsen. Selvangivelsen er udvidet med regnskabsoplysninger for de fleste virksomheder med omsætning større end 300.000kr. Alle virksomheder skal dog bevare oplysningen om revisorbistand. Virksomhedsskemaet er afskaffet.

Selskaber behøver ikke at vedlægge årsrapporten, hvis den er indsendt til Erhvervs- og selskabsstyrrelsen. Kravet om skatteregnskab sammen med selvangivelsen er bortfaldet for de fleste selskaber med omsætning på under 100 mio. kr. Selskaber med omsætning mellem 500.000 kr og 100 mio. kr. skal indgive supplerende regnskabsoplysninger. Selskaber med omsætning mindre end 500.000 kr skal oplyse om revisorbistand.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: