Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 3, 2008

Bliver du som selvstændig ramt af sygdom

Filed under: selvstændig — revisor @ 4:54 pm
Tags: , ,

Sygedagpenge

Personer, der har indtægt ved selvstændig erhvervsvirksomhed har ret til dagpenge ved sygdom fra kommunen fra 1. fraværsdag efter 2 ugers sygdom. I dagpengelovens forstand forstås selvstændige erhversdrivende, som personer hvis indtægt hovedsageligt skyldes den selvstændiges egen arbejdsindsats ved selvstændig erhvervsvirksomhed. Det vil sige, en medarbejdende ægtefælle betragtes også som selvstændig erhvervsdrivende i dagpengelovens forstand, men derimod ikke en ægtefælle med direkte ansættelsesforhold hos den anden ægtefælle. Såfremt indtægten er B-indkomst vil der som hovedregel være tale om en selvstændig erhvervsdrivende i dagpengelovens forstand. Der skal ikke betales AM bidrag af sygedagpenge, selvstændigt erhvervsdrivende i virksomhedsordningen modtager fra det offentlige.

Selvstændige erhvervsdrivende kan tegne en frivillig forsikring, så vedkommende har ret til dagpenge fra 1. eller 3. hele fraværsdag efter sygdommens indtræden.

Betingelser for ret til dagpenge

Der skal indenfor de sidste 12 måneder have været tale om udøvelse af selvstændig erhvervsvirksomhed i væsentlig omfang, i mindst 6 måneder, heraf den seneste måned forud for fraværsperiodens begyndelse. For så vidt angår begrebet “i væsentligt omfang” forstås, at man har udøvet selvstændig virksomhed i en størrelsesorden svarende til halv overenskomstmæssig tid pr. uge, det vil sige omkring 18,5 timer som minimum.

Den selvstændige erhvervsdrivende skal sørge for, at sygdomstilfældet anmeldes til kommunen senest en uge efter de første 2 ugers sygdom.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: