Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 3, 2008

Gennemgang af et årsregnskab

Filed under: årsregnskab — revisor @ 5:08 pm
Tags: , ,

Årsregnskabet

Et årsregnskab består af en resultatopgørelse og en balance, som er opgjort på en bestemt dato, f.eks ved årets slutning. Dertil lægges diverse bemærkninger og kommentarer til de enkelte poster i regnskabet. Bemærkningerne vedlægges kun i nogle regnskaber, og regnskabet opstilles forskelligt alt efter, hvilke type virksomhed man driver. nogle regnskaber er mere detaljerede end andre, og atter andre indeholder helt specielle oplysninger og posteringer, der kun findes i denne ene type regnskaber.

Som sagt består et årsregnskab af en resultatopgørelsen. Resultatopgørelsen, også kaldet driften, viser virksomhedens indtjening, beregnet som forskellen mellem indtægter og udgifter. De inddeles efter art, som f.eks varesalg, varekøb lønninger og husleje.

Resultatopgørelsen nulstilles hvert år, og der startes forfra fra nul. Akkurat som en personlig selvangivelse, hvor løn og fradrag kun gælder indeværende år.

Balancen

Balancen, også kaldet status, viser virksomhedens formue opgjort som værdien af henholdsvis virksomhedens værdier, kaldes aktiver, og gæld, kaldes passiver, på en given dato.

Ved regnskabsafslutningen føres alle saldi i balancen videre til næste år, da beholdningerne og gældsposterne nytårsaften er de samme nytårsmorgen. Akkurat som en personlig selvangivelse, hvor formue, som hus, aktier, bankindestående mv, og gæld, som kreditforeningslån, pantebreve mv., føres videre i næste indkomstår.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: