Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 4, 2008

Er en ratepension det rigtige

Filed under: ratepension — revisor @ 10:00 pm
Tags: ,

Ratepensioner

En ratepension er en opsparing, der udbetales i rater ved pension eller ved evt. død eller invaliditet, inden pensionsalderen indtræder.

Da man generelt ønsker at stimulere opsparing til pension, har man også på dette produkt fradragsret for indbetalingerne med en skattebesparelse på op til højeste marginalsakt, 59%, mens udbetalingerne beskattes som personlig indkomst.

Ratepension er en opsparing under skatte 2, og reglerne for ratepension er principielt de samme som for forsikringsselskaberne rateforsikringer.

Hvem kan oprette en ratepension

Alle personer under 60 år, både lønmodtagere og selvstændige, kan oprette en ratepension, og det er ikke noget krav, at man har en personlig indkomst. Sker oprettelsen efter det 55. år, skal beløb være bundet i min. 5 år fra første indskud.

Det betyder, at også fx en ægtefælle uden arbejdsindkomst kan oprette en ratepension og få indbetalingerne overført til skattefradrag hos ægtefællen.

Man må oprette lige så mange ratepensioner, som man ønsker, der er ingen begrænsning i hverken antal, samlet indbetaling eller lignende.

En ratepension kan overføres til en anden pensionsordning med samme eller højere beskatning, dvs. at en ratepension kan overføres til en anden ratepension eller til en pensionsordning med løbende udbetaling, fx en livrente. Derimod kan ratepension ikke overføres til en kapitalpension, hvor skatten er lavere, nemlig maks. 40%.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: