Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 14, 2008

Få hjælp fra en international skatterådgiver

Nyttig hjælp til studerende

Er man studerende som gerne vil til udlandet og studere kan man med fordel tage kontakt til en international skatterådgiver.

En international skatterådgiver kan hjælpe med de regler og muligheder der er for en studerende i et fremmed land. Der er forskellige regler for alle lande, og det kan derfor være svært at overskue.

For studerende fra en bestemt række lande i, som vil studere i Danmark, gælder det, at de er frittaget for beskatning af arbejdsvederlag, der er nødvendigt for opholdet her. I 2007 er beløbet fastsat til 68.000kr efter fradrag af arbejdsmarkedesbidrag. Beløbet reduceres med beløb, der modtages fra udlandet til den studerende underhold eller uddannelse samt med beløb, der er skattefri her i landet.

Legater

Legater er indkomstskattefri, når de ydes til en stipendiat under midlertidigt ophold her i landet, såfremt stipendiaten, når denne påbegynder opholdet her i landet, både var statsborger og hjemmehørende i et udviklingsland.

En international skatterådgiver kan også hjælpe danske studerende som vil til udlandet. Her er nogle enkelte regler. Har man f.eks modtaget et studielegat, vil legatet være skattefrit såfremt man anvender det til studierejse i udlandet. Der er skattefrihed for legater svarende til de dokumenterede, faktiske udgifter til rejse mellem Danmark og studestedet.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: