Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 14, 2008

Hvilke virksomheder har pligt til revision

Filed under: revision — revisor @ 11:33 pm
Tags: , ,

Ikke alle er revisionspligtige

Revision er en meget lang og krævende proces, da man her går meget i dybden i virksomhedens bilag og regnskaber. Men ikke alle virksomheder har pligt til at få gennemgået en revision. Der findes flere grader af gennemgang af virksomheder.

For at kunne slippe for revision skal et selskab opfylde mindst to af tre kriterier. Man må højest have 12 ansatte i sin virksomhed. Virksomhedens omsætning må ikke overstige 3 mio. i løbet af et regnskabsår. Og virksomheden må ikke have en balancesum på større end 1,5 mio. Herudover skal revisionen fravælges på en generalforsamling og det skal fremgå af årsrapporten.

Gennemgang af regnskaber

Kan man undgå revisionspligten, skal man istedet have lavet en gennemgang af regnskabet. Her hæfter revisoren for mindre end ved en revision. Dette skyldes at man ikke gennemgår ligeså meget som ved en revision. Denne gennemgang bruges specielt hos mindre selskaber såsom personlige selskaber.

En af forskellene er f.eks. at revisoren ikke selv optæller virksomhedens lager, og derfor ikke kommer til at hæfte for dette hvis lageret ikke stemmer overens med det anslået beløb i regnskabet. Herudover skal revisoren lave et større omfang af papirarbejde ved en revision, hvilket kaldes kvalitetsstyrring.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: