Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 18, 2008

Afgifter overalt

Filed under: afgifter — revisor @ 11:58 am
Tags: , ,

Afgifter er svære at undgå

Der findes idag afgifter på en lang række varer og ydelser. Disse afgifter kan betyder at mange ekstra omkostninger. Men der er mulighed for at opnår fradrag for en række af de pålagte afgifter. Dette gælder selvfølgelig kun for virksomheder.

Men har man egen momsregistreret virksomhed kan man delvist få godtgjort sin CO2-afgift af energiforbruget, som bliver anvendt til tung proces. Herudover kan der være mulighed for at få ydereligere reduceret afgiftbelastningen, ved at indgå en energieffektiviseringsaftale med Energistyrelsen, hvorved der kan opnås tilskud til CO2- afgiften. CO2-afgiften er pr. 1/1 2008 90 kr ton.

Svære regler for energieffektivisering

En del af statens merprovenu ved de grønne afgifter føres tilbage til virksomhederne. Der kan ydes tilskud til delvis dækning afudgifterne til CO2-afgift i virksomheder, der indgår aftale med Energistyrelsen om energieffektivisering, hvis virksomheden er optaget på listen over energitunge virksomheder eller promkriteriet er opfyldt eller rumvarmekriteriet er opfyldt.

Tilskuddet udbetales med det beløb, der overstiger 20.000kr, dog 10.000kr for væksthusgartnerier. Tilskud til virksomheder med brancheaftale udbetales uden bundfradrag.

Aftalerne med Energistyrelsen skal omhandle energieftersyn, energihandlingsplan og gennemførelse af energieffektiviseringer i overensstemmelse med handlingsplanen.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: