Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 19, 2008

Begrænset skattepligt

Filed under: skattepligt — revisor @ 1:27 pm
Tags: , ,

Hvem er omfattet af begrænset skattepligt

Begrænset skattepligt påhviler personer, der ikke er omfattet af KSL § , især personer, der hverken har bopæl eller ophold i Danmark, og dødsboer, der behandles i udlandet, men har visse indtægter i Danmark.

De indkomster, der er omfattet af den begrænsede skattepligt, er lønindkomst, bestyrelseshonorarer mv., indkomst i forbindelse med arbejdsudleje, indkomst fra erhvervsvirksomhed fra fast driftssted her i landet, indkomst fra fast ejendom, udbytter, visse konsulentvederlag, royalty, pensionsindtægter, som efter PBL afsnit I medregnes i indkomsten, pensioner med sammenhæng til tidligere tjenesteforhold mv., sociale ydelser, fx folkepension,og arbejdsmarkedsydelser, fx arbejdsløshedsdagpenge. Efterlønsmodtagere med bopæl i udlandet kan vælge grænsegængerreglerne.

Hvilke fradrag

Den begrænsede skattepligt omfatter alle former for vederlag herunder alle former for skattepligtige personalegoder, sygedagpenge og lignende, der udbetales til selvstændigt erhvervsdrivende med fast driftssted i Danmark, udbetaling af den særlige pensionsopsparing, visse udbetalinger fra ATP og udbetalinger af førtidspension til førtidpensionister, der modtog førtidspension før 1. januar 2003. Der er fradrag for bidrag til A-kasser, hvis det ikke kan fradrages i udenlandsk indkomsk.

Særligt fradrag er på 39.500 kr. Skatteprocent for kommuneskat er 24%. Der skal ikke betales kirkeskat, arbejdsudleje mm. 30 % af bruttoindkomsten inkl. rejse og opholdsgodtgørelser. Af udbytter betales en bruttoskat på 28 %. Der kan ikke indrømmes personfradrag, hvis indkomstansættelsen omfatter en kortere periode end et år med mindre indkomsten herårsregnes.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: