Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 19, 2008

Regler for sambeskatning

Filed under: sambeskatning — revisor @ 1:43 pm
Tags: , ,

Opret et administrationsselskab

Der er indført et globalpulje-princip i de danske sambeskatningsregler. Det medfører, at national sambeskatning er gjort obligatorisk og sambeskatning omfatter samtidig koncernforbundne selskaber mv. Som administrationsselskab skal vælges et danske selskab. Alle selskaber i sambeskatningen skal have samme indkomstår som administrationsselskabet. Koncerndefinitionen fra årsregnskabsloven skal anvendes, så der blot skal være bestemmende indflydelse. Der skal gennemføres sambeskatning for den del af året, hvor der er koncernforbindelse. Opstår koncernforbindelsen i løbet af et indkomstår, og har det indtrådte selskab et andet indkomstår, anses dette for at være udløbet på det tidpunkt, hvor koncernforbindelsen blev etableret.

International sambeskatning

International sambeskatning kan tilvælges eller fravælges. Vælges det omfatter den alle koncernforbundne udenlandske selskaber og alle udenlandske filialer. Faste driftssteder og faste ejendomme beliggende i udlandet er tillige omfattet af den internationale sambeskatning. Vælges den internationale er det som udgangspunkt for en periode på 10 år.

Fravælges den internationale begrænses dansk selskabsbeskatning som udgangspunkt til beskatning af aktitviteter i Danmark. Selskaber beskattes dog fortsat af indkomst fra udlandet, som ikke er optjent i en udenlandsk erhvervsvirksomhed. Faste driftsstder og faste ejendomme beliggende i Danmark er omfattet af den nationale sambeskatning. Koncernforbundne selskaber omfattet af territorialbeskatning sambeskattes.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: