Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 19, 2008

Rentekorrektion i forbindelse med virksomhedsordning

Filed under: rentekorrektion — revisor @ 2:00 pm
Tags: , ,

Rentekorrektion i virksomhedsordningen

Indskudskontoen reguleres årligt ved indkomstårets udløb. Årets indskud, som ikke bogføres på mellemregningskontoen, lægges til, og større hævninger end virksomhedens overskud trækkes fra. Hvis indskudskontoen bliver negativ beregnes en rentekorrektion. Rentekorrektion ved hævninger og indskud i samme år beregnes som afkastsatsen gange det mindste af beløbene. Rentekorrektionen ved negativ indskudskonto beregnes som kapitalafkastsatsen gange den største negative saldo på indskudskontoen ved enten begyndelsen eller slutningen af indkomståret. Dog kan beløbet højest udgøre kapitalafkastsatsen gange det største negative kapitalafkastgrundlag ved enten begyndelsen eller slutningen af indkomståret, og rentekorrektionen kan ikke være større end virksomhedens netto-renteudgifter. Det samlede rentekorrektionsbeløb medregnes i den personlige indkomst og fradrages i kapitalindkomsten. Der skal betales AM- og SP-bidrag af rentekorrektionsbeløbet.

Mellemregningskonto i virksomhedsordning

Transaktioner i form af kontante indskud og hævninger mellem virksomhedens økonomi og den private økonomi kan ske på en mellemregningskonto. Mellemregningskontoen, som er udtryk for virksomhedens gæld til indehaveren, er uforrentet og indeståendet på kontoen medregnes ikke ved opgørelsen af virksomhedens kapitalafkastgrundlag. Hvis der hæves mere på mellemregningskontoen end indståendet, skal det overskydende beløb omposteres til en hævning.

Der kan ikke bogføres beløb på mellemregningskontoen på det tidspunkt, hvor virksomheden påbegyndes. Refusion af driftsomkostninger kan overføres via mellemregningskontoen.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: