Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 22, 2008

Dødsbo – ny arvelov på vej

Filed under: dødsbo — revisor @ 6:37 pm
Tags: , ,

Boudlæg

Hvis værdien af boets aktiver efter fradrag af rimelige udgifter ved begravelse, boets behandling og gæld, som er sikret ved pant eller på anden tilsvarende måde ikke oversrtiger 34.000kr, udlægges et dødsbo aktiver uden skiftebehandling. Udlægget sker til den som efter skifterettenskøn, er den afdødes nærmeste efterladte eller til en institution, som afdøde havde tilknytning til, og som har betalt eller erklærer at ville betale begrevelsen og udgifter til et dødsbo behandling. Modtageren af boudlægget hæfter ikke for afdødes gæld.

Udlæg til efterlevende ægtefælle

En efterlevende ægtefælle kan begære et dødsbo udleveret på følgende betingelser. Der ikke bliver noget at udlodde til andre arvinger, og ægtefællen påtager sig ansvaret for afdødes gældsforpligtelser.

Ægtefællen kan forlods udtage genstande som udelukkende tjener til den pågældendes personlige brug og genstande, der er erhvervet til børnenes brug.

Endvidere kan udtages bohave, arbejdsredskaber og andet løsøre i det omfang det skønnes nødvendigt, for at den efterlevende kan opretholde hjemmet eller sit erhverv. Den efterfølgende ægtefælle har altid ret til at udtage for 210.000 kr. af dødsboet. Hvis ægtefællen har særeje, tæller værdien heraf med i de 210.000 kr. Beløbet reguleres årligt – for 2008 er beløbet 600.000 kr.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: