Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 22, 2008

Energiafgifter kan refunderes

Filed under: energiafgifter — revisor @ 6:55 pm
Tags: , ,

Energi- og Co2 afgifter

Det er muligt for en lang række virksomheder at få energiafgifter refunderet. Det fungerer på samme måde som virksomhederne har fradragsret for moms. Dog er det ikke muligt for virksomhederne at få refunderet energiafgifter på olie og gas, der anvendes i motorer. 

Derudover gælder der specielle regler for landbrug og fiskeri samt for den kollektive trafik. Regeringens skattestop har også haft indfyldelse på de forskellige energiafgifter. Skattestoppet har nemlig medført at alle afgiftssatser, uanset om disse er værdi eller stykbaseret, fastholdes uændret over tid. Der ydes desuden ikke refusion af afgifter på energi, der anvendes til rumopvarmning.

Elafgifter

Den nuværende sats på elafgift er på 57,6 øre pr. kWh inkl. elsparebidrag og eldistributionsbidrag. Af dette beløb har virksomhederne, som kan få elafgiften godtgjort, mulighed for at få refunderet 56,6 øre.

En lang række liberale erhverv herunder, advokater, arkitekter, vagt og ægtesakbsbureauer, forlystelser, herunder teaterforeninger og biografforestillinger, landinspektører, mæglere, reklame, revisorer og rådgivende ingeniører, kan ikke opnå godtgørelse af elafgift eller eldistributionsbidrag, selv om afgiften vedrører omsætningen af momspligtige ydelser.

Dette skyldes, at man ikke mener, at disse omkostninger til el kan henføres direkte til hvad de ovenfor nævnte erhverv arbejder med.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: