Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Andelsbolig

Filed under: andelsbolig — revisor @ 11:38 pm
Tags: , ,

Ulemper ved en andelsbolig

Indehaveren af en andelsbolig har ved sin erhvervelse af andelsbeviset alene sikret sig brugsret til lejligheden, i modsætning til ejeren af en ejerlejlighed, som har skøde på sin bestemte lejlighed i ejendommen. Indehaveren af en andelsbolig skal derfor betragtes som lejer i boligforeningens ejendom. Det kan være svært at  skelne mellem skattepligtige foreninger, som her, og boligkollektiver.

Beborer af en andels bolig skal ikke betale ejendomsværdiskat, sådan som ejere ejerlejligheder, enfamiliehuse og anpartslejligheder, og skal heller ikke skønsmæssigt ansættes af lejeværdi efter statsskatteloven. Til gengæld kan der ikke foretages fradrag af nogen art i forbindelse med lejligheden, bortset fra renter af det lån, andelshaveren eventuelt har optaget i forbindelse med erhvervelsen af andelsbeviset.

Fradragsmuligheder

Andelsbolighavere kan dog få fradrag for renteudgifter til individuelle medlemslån i et pengeinstitut, når der er tale om et reelt gældsforhold til pengeinstituttet og ikke til andelsboligforeningen.

Ligningsrådet har fastslået, at det er en forudsætning for fradragsretten, andelsboligforeningen ikke hæfter for de individuelle lån, og at ejendommen ikke tjener som pant for lånene. Ydelserne på lånene må ikke indgå i foreningens regnskab, og hvis opkrævning af afdragene foretages af foreningen, skal det specificeres, hvad der er boligsafgift, og hvad der er ydelse på lån.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: