Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Dobbeltbeskatning og udlandsarbejde

Filed under: dobbeltbeskatning — revisor @ 10:12 pm
Tags: , ,

Dobbeltbeskatning

Danmark har indgået overenskomster til undgåelse af dobbeltbeskatning med en lang række lande. I Danmark som i langt de fleste lande gælder det såkalte globalindkomstprincip, som også er en del reglerne for dobbeltbeskatning. Det betyder, at de personer, der bor her i landet, skal medregne samtlige skattepligtige indkomster, uanset hvor indkomsterne stammer fra. Løn fra udlandet skal derfor regnes med, når den danske indkomst skal gøres op. Udenlandsk løn beskattes dog ikke fuldt ud både her og i udlandet. Hvis der er betalt skat til en fremmed stat af indkomst fra derværende kilder, nedsættes den danske sakt i de fleste tilfælde, og man undgår derfor dobbeltbeskatning.

Den udenlandske løn skal opgøres efter de danske regler. Godtgørelser til dækning af kørselsudgifter og rejseudgifter er skattefri, hvis de opfylder de almindelige betingelser. Hverudover gælder særlige regler for eksportmedarbejdere.

Eksportmedarbejdere

Eksportmedarbejdere, som har haft et uafbrudt ophold i udlandet i 2 måneder, eller som har haft ophold i udlandet af en sammenlagt varighed på mindst 100 døgn i indkomståret, er berettiget til et standardfradrag.

Ferie eller arbejdsløshedsperioder tæller ikke med i de 2 måneder eller de 100 døgn. Når eksportmedarbejdere skal opgøre deres ophold i udlandet, kan kun ophold, der har varet i mindst 24 timer medregnes. Efterfølgende, påbegyndte døgn medregnes som hele døgn.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: