Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Hvem skal betale skat i Danmark

Filed under: skat — revisor @ 8:55 pm
Tags: , ,

Ingen slipper for skatten

For det store flertal af fast bosiddende her i landet er spørgsmålet om hvem der skal betale skat ikke noget juridisk problem. Personer født her i landet skal principielt betale skat fra fødslen og bliver man boende her i landet resten af livet, fortsætter skattepligten indtil dødsdagen. Skattepligten ophører, hvis man opgiver sin bopæl her i landet og flytter til udlandet.

Personer, som flytter hertil fra udlandet, skal betale skat efter særlige regler. Dersom en herboende skatteyder tager arbejde i udlandet eller har indtægter i øvrigt fra udlandet euden at han opgiver sin bopæl her i landet, gælder der særlige regler.

Begrænset skattepligt

Personer, der er bosiddende i udlandet og som ikke er fuldt skattepligtige til Danmark, skal alligevel betale dansk skat af visse indkomster. Dette kaldes begrænset skattepligt og betyder, at kun en række bestemte danske indkomster er omfattet af dansk skattepligt. Skatteprocenterne for begrænset skattepligt er de samme som for fuldt skattepligtige, dog betales ikke kirkeskat og den kommunale og amtskommunale skatteprocent er en samlet gennemsnitssats, der for indkomståret 2005 udgør 32%. Dog beskattes visse indkomster med en bruttoskat – skat af indkomsten uden nogen former for fradrag.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: