Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Kapitalafkastordningen

Kapitalafkastordningen

For at begrænse anvendelsen af virksomhedsordningen kan erhvervsdrivende vælge kapitalafkastordningen. Personer, der driver selvstændig erhvervsvirksomhed og anvender kapitalafkastordningen, beskattes af overskud før renter som personlig indkomst, og renteudgifter fratrækkes som negativ kapitalindkomst. Der beregnes herefter et kapitalafkast af de erhvervsmæssige aktiver (gæld indgår som hovedregel ikke – med undtagelse af varegæld). Kapitalafkastet fratrækkes den personlige indkomst og tillægges som positiv kapitalindkomst. Modsat i virksomhedsordningen er det ikke muligt at opspare virksomhedens overskud mod betaling af en foreløbig virksomhedsskat.

Konjunkturudligningsfond

Ved anvendelse af kapitalafkastordningen, kan 25% af overskuddet af selvstændig virksomhed før rente fradrages i indkomsten. Henlæggelsen skal udgøre mindst 5000kr. Af det fratrukne beløb indbetales 25% i acontoskat. De sidste 75% indbetaless på en spærret konto i et pengeinstitut. Beløbet skal være bundet i mindst 3 måneder og højst 10 år. I det år, hvor der hæves på kontoen, kan der ikke henlægges til konjunkturudligning. Det hævede beløb plus den tilsvarende acontoskat indtægtsføres som personlig indkomst – og acontoskatten godskrives i årsopgørelsen. For indkomstår, hvor den skattepligtige personlige indkomst fra selvstændig erhvervsvirksomhed efter fradrag af kapitalafkast er negativ, indtægtsføres henlæggeæser svarende til underskuddet.

Hvis den skattepligtige ophører med at anvende kapitalafkastordningen, skal foretagne henlæggelser indtægtsføres med virkning for det seneste indkomstår, hvor den skattepligtige har anvendt kapitalafkastningen.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: