Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Konkurrenceklausul – en fordel for virksomheden

Filed under: konkurrenceklausul — revisor @ 11:45 am
Tags: , ,

Hvad er en konkurrenceklausul

En konkurrenceklausul er et værktøj som en virksomhed kan bruge til at opretholde sine forretningshemmeligheder. En konkurrenceklausul forbyder en medarbejder at tage ansættelse hos en konkurrerende virksomhed, mens en kundeklausul hindrer medarbejderen i at beskæftige sig med sin gamle virksomheders kunder.

For aftaler indgået efter 15.06.99 skal virksomheder betale kompensation til klausulpålagte medarbejdere, når de forlader virksomheden. En konkurrenceklausul kan opsiges med en måneds varsel. Kompensationen besakttes som personlig indkomst.

Der er forskellige regler for en konkurrenceklausul og en kundeklausul. For konkurreceklausuler gælder det at mindst 50% af den løn, som den ansatte fik ved fratrædelsen, så længe klausulen gælder. Hvis den ansatte får nyt job, kan der modregnes i konpensationen. Kompensation for de første tre måneder skal betales ved fratræden uden modregningsmulighed.

Forskel på reglerne

For en kundeklausul gælder det at mindst 50% af den løn, som den ansatte fik ved fratrædelsen, så længe klausulen gælder. Hvis den ansatte får passende nyt job, kan der modregnes i kompensationen. Man kan ikke få kompensation for begge klausuler samtidig.

En konkurrenceklausul er naturligvis en stor fordel for en virksomhed, som gerne opretholde nogle forretningshemmeligheder, og derfor er det som regel en lille pris man betaler i forhold til hvad man får for pengene.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: