Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Momsfritagelse for foreninger

Filed under: momsfritagelse — revisor @ 12:12 pm
Tags: , ,

Ikke alle betaler moms

Det er ikke alle virsomheder som skal betale moms. Visse foreninger har mulighed for at slippe for at betale moms – momsfritagelse.

Varer og ydelser, der leveres af almenvelgørende eller på anden måde almennyttige foreninger med flere i forbindelse med afholdelsen af aktiviteter, under forudsætning af, at en momsfritagelse ikke vil kunne fremkalde en konkurrencefordrejning, er fritaget for afgiftspligten. OVerskuddet skal fuldt ud anvendes til foreningens eget formål, og overskuddets anvendelse skal på anmodning  af Skat dokumenteres. Levering af varer og ydelse af forretningsmæssig karakter er ikke omfattet af en momsfritagelse. Vælger en forening at være momsregistreret, vil den kunne ansøge om momsfritagelse for et velgørende arrangement.

Midlertidig momsfritagelse

Der kan gives lejlighedstilladelse til en restauratør og en velgørende forening i fællesskab. I disse tilfælde kan der igives momsfritagelse til den velgørende forening i fællesskab. I disse tilfælde kan der gives momsfritagelse til den velgørende forening.

Et eksempel på en virksomhed som har mulighed for at sørge om momsfritagelse ville være en idrætsforening. Har idrætsforeningen en kiosk i klubhuset, som sælger div. slik og drikkevarer, og stadig har en omsætning over 50.00kr, kan man stadig slippe for momsen. Dette skyldes at der ikke tale om en direkte forretning, da kioken sikkert kun lige løber rundt, og et muligt overskud går til foreningens arbejde.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: