Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Refusion på momsen

Filed under: refusion — revisor @ 1:30 pm
Tags: , ,

Hvad er momsrefusion

Refusion af momsen betyder, at virksomheder, der ikke driver registreringspligtig virksomhed i et land, kan få refunderet momsen af visse indkøb, der er sket som led i virksomhedens aktiviteter i det pågældende land. En forudsætning for at kunne opnå refusion er, at den pågældende virksomhed er momspligtig for sine aktiviteter i sit hjemland, og ville have været registreringspligtig for aktiviteterne, hvis virksomheden var beliggende i det land, hvor virksomheden har foretaget indkøbene. Danske virksomheder, der er etableret i andre EU-lande, kan få godtgjort udenlandsk moms af udgifterne ved henvendelse til momsmyndighederne i de pågældende lande. Tilsvarende kan udenlandske virksomheder få godtgjort moms af udgifter, de har haft her i landet.

Til gavn for virksomhederne

Denne form for refusion er til stor gavn for virksomheder som er eksponeret til flere lande. Reglen er også lavet til at fremme globaliseringen, som har vist at være en voldsomt succes for samfundets udvikling. Med reglen skaber man en gunstig fordel for de virksomheder, der tør at udvide deres virksomheder over grænserne.

Og med en sådan udvidelse, vil man også gavne landet som man udvider til, da dette vil skabe flere arbejdsladser i det pågældende land.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: