Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Regler for udbyttebeskatning

Filed under: udbyttebeskatning — revisor @ 9:32 pm
Tags: , ,

Udbytte bestemmes på generalforsamling

Generalforsamlingen kan bemyndige bestyrelsen til efter aflæggelsen af den første årsrapport at træffe beslutning om uddeling af ekstraordinært udbytte på grundlag af en mellembalance, der viser, at der er tilstrækkelige midler til rådighed for uddelingen. Hvis selskabet har revisionspligt, skal mellembalancen være gennemgået af revisor. Bemyndigelse til bestyrelsen om ekstraordinært udbytte skal indarbejdes i selskabets vedtægter. Optagelse i vedtægterne kræver ikke særskilt vedtagelse på generalforsamlingen.

Udbyttebeskatning, som personer modtager fra selskabet

Når et selskab udlodder udbytte til personer skal der betales 28% i udbyttebeskatning. Udbyttebeskatning forfalder til betaling så snart vedtagelse eller beslutning om udbetaling er truffet, og den skal indbetales i den følgende måned samtidig med udløbet af betalingsfrist for A-skat.

Udbyttebeskatning, som selskabet modtager fra selskab

Udbytte, som et selskab modtager fra et selskab, hvori det i mindst en periode på et sammenhængende år har ejet mindst 15% af aktie eller anpartskapitalen, er skattefri. Andre udbytter skal det modtagne selskab medregne 66% af udbyttebeløbet til udbyttebeskatning.

For andre udbytter gælder, at udbyttegivende selskaber skal indeholde 16,6%, når udbytte udloddes til selskaber mv, der er skattepligtige efter selskabsskatteloven. Den indeholdte udbytteskat vil blive anset som en frivillig aontobeskatning efter 20. marts og blive modregnet i det udbyttemodtagne selskabs selskabsskat efter fradrag af renteudligningstillægget.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: