Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Salgsmoms og købsmoms

Filed under: salgsmoms — revisor @ 1:44 pm
Tags: , ,

Momspligt og momsfradrag

Næsten alle virksomheder er momspligtige, det vil sige at der skal opkræves salgsmoms, og betalt moms kan fradrages i de fleste tilfælde.

Der skal betales købsmoms og salgsmoms af så godt som alt. Det er tilladt at fradrage moms, hvis der er betalt moms af købet. Dog kun hvis momsen er fradragsberettiget af det pågældende køb. For eksempel er moms af repræsentation ikke fradrageberettiget. Vær opmærksom på, at momsbeløbet ikke fremgår på alle kvitteringer. I så tilfælde må du selv beregne momsandelen af købet. Hvis du er i tvivl, om der er opkrævet moms, må du spørge der, hvor du har købt varen eller ydelsen.

Inderet og afregn moms

Når virksomheden bliver momsregistreret, tilsendes gældende regler fra Skat. Er du i tvivl om noget, kan du altid kontakte dit lokale Skattekontor. Telefonnummeret står på registreringsbeviset og momsopkrævningsblanketten.

Købmoms og salgsmoms skal indberettes og afregnes pr. måned eller pr. kvartal. Tidligere var det kun kvartalsvist, men der er indført nye regler, så virksomheder med en omsætning over en vis størrelse skal indberette hver måned.

Skat har ændret reglerne for at sikre sig tilgodehavender så hurtigt som muligt. Det er en stor renteforskel, og der er mindre risiko for, at virksomhederne fristes til at bruge momshensættelsen til andre ting.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: