Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Skatteregler for pensionsordning

Filed under: pensionsordning — revisor @ 10:39 pm
Tags: , ,

Pensionsordninger

De gældende skatteregler om en pensionsordning findes i pensionsbeskatningsloven. I denne lov er der givet skattebegunstigelse til en række pensionsordninger, hvis indbetalingerne eller præmierne til ordningerne har til formål at sikre ejeren selv økonomisk som pensionist eller i tilfælde af invaliditet samt de efterladte i tilfælde af dødsfald. Samlevere kan også indsættes som begunstigede.

En pensionsordning kan oprettes i såvel pengeinstitutter som forsikringsselskaber. En skattebegunstiget pensionsordning, hvilket vil sige at indbetalinger kan fratrækkes ved indkomstopgørelsen er fælgende. En pensionsordning med løbende udbetaling, såsom livrente, invalidrente, overlevelsesrente og børnepension eller en rate eller kapitalpension.Derudover findes en række særlige opsparingsordninger, som ikke vil blive nævnt her.

Nye regler for 2005

De skattebegunstigede pensionsordninger skal oprettes i danske forsikringsselskaber eller pengeinstitutter. Fra og med 2005 gælder dog en undtagelse fra dette princip i forholdet til Sverige for grænsegængere og tilflyttere.

Pensionsordninger kan tegnes enten som en privat ordning eller som en arbejdsgiverordning. Indbetalinger kan fratrækkes i den personlige indkomst. Er der med forsikringsselskabet eller pengeinstituttet aftalt en indbetalingsperiode på minimum 10 år, kan årets indbetlaing fratrækkes fuldt ud i den personlige indkomst.

Ved skift af penge eller pensionsinsitut kan pensionsordningen vælges overført til det nye opsparingsinstitut. Uanset om den eksisterende pensionsordning forbliver i det gamle insitut eller overføres, skal indbetalingerne fortsætte uændret i den aftalte 10 års periode.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: