Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 28, 2008

Virksomhedsomdannelse

To måder for virksomhedsomdannelse

Virksomhesomdannelse af et personligt firma til ApS eller A/S kan principielt ske på to måder, enten efter afståelsesprincippet eller efter virksomhedsomdannelsesloven.

Efter afståelsesprincippet

Man kan altid lade beskatte ved salg til et selskab af sine aktiver og passiver til handelsværdier. Afståelsessummen for goodwill, maskiner og inventar mv. konstantomregnes. I tilfælde af interessefællesskab mellem sælger og køber skal man især være opmærksom på forhold, der af skattemyndighederne vil kunne tolkes afvigende i relation til vilkårene for virksomhedsomdannelse. Sælgers eventuelle skattefri kursgevinst ved afdrag på gældsbreve.

Efter virksomhedsomdannelsesloven

Princippet går ud på, at selskabet indtræder i overdragerens skattemæssige situation. Overdrageren beskattes således først, når han senere sælger de aktier han modtog i forbindelsen med en virksomhedsomdannelse.

For at benytte ordningen, skal ejeren være fuldt skattepligtig i Danmark. Der kan frit vælges, om der ønskes omdannet til et nystiftet selskab eller til et skuffeselskab. Selskabet skal være stiftet senest på omdannelsesdagen. Selskabet må ikke forud for overdragelsen have drevet erhvervsmæssig virksomhed. Hele selskabets egenkapital fra stiftelsen skal have henstået som ubehæftet kontant indestående i et pengeinstitut. Endelig skal ejeren af den personligt drevne virksomhed eje hele selskabskapitalen på overdragelsestidspunktet. Er dette ikke overholdt, vil en virksomhedsomdannelse ikke være mulig.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: