Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Betaling ved sygdom

Filed under: sygdom — revisor @ 11:10 pm
Tags: , ,

Regler for selvstændige

Personer, der har indtægt ved selvstændig erhvervsvirksomhed har ret til dagpenge fra kommunen fra 1. fraværsdag efter 2 ugers sygdom. I dagpengelovens forstand forstås selvstændige erhvervsdrivende, som personer hvis indtægt hovedsagelig skyldes den selvstædiges egen arbejdsindsats ved selvstændig erhvervsvirksomhed. Det vil sige, en medarbejdende ægtefælle betragtes også som selvstændig erhvervsdrivende i dagpengelovens forstand, men derimod ikke en ægtefælle med direkte ansættelsesforhold hos den anden ægtefælle.

Såfremt indtægten er B-indkomst vil der som hovedregl være tale om en selvstændig erhvervsdrivende i dagpengelovens forstand. Der skal ikke betales AM-bidrag af sygedagpenge, selvstændigt erhversdrivende i vriksomhedsordningen modtager fra det offentlige.

Selvstændige erhvervsdrivende kan tegne en frivillig forsikring, så vedkommende har ret til dagpenge fra 1. eller 3. hele fraværsdag efter at en sygdom indtræder.

Betingelser for ret til dagpenge

Der skal indenfor de sidste 12 måneder have været tale om udøvelse af selvstændig erhvervsvirksomhed i væsenligt omfang, i mindst 6 måneder, heraf den seneste måned forud for fraværsperiodens begyndelse.

Funktionærer modtager løn under sygdom. Øvrige lønmodtagere, der er ansat i private virksomheder, har ret til dagpenge fra arbejdsgiveren i de første 15 dage af sygeperioden regnet fra 1. hele sygedag, hvis de har været ansat hos arbejdsgiveren indenfor de seneste 8 uger og i denne periode har været beskæftiget i mindst 74 timer.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: