Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Budgettering som ledelsesværktøj

Filed under: budget — revisor @ 9:31 pm
Tags: , ,

Et budget sikrer planlægningen

Et budget er broen mellem målsætningen og de overordnede, langsigtede strategier på den ene side og de daglige, operative handlinger på den anden side. Et budget binder nutid og fremtid sammen i et forsøg på at sikre, at virksomheden udvikler sig som planlagt.

Et budget er traditionelt defineret som et dokument, der indeholder en økonomisk konsekvensbeskrivelse af det handlingsprogram, som virksomheden under en række nærmere fastlagte forudsætninger ønsker at iværksætte for en kommende periode.

Budgettet benævnes undertiden også fremtidens regnskab, idet det med baggrund i regnskabets kontoplan beskriver de forventede økonomiske konsekvenser af virksomhedens planer for en kommende periode.

Et budget er mere end tal

Budgettering er dog mere end tal, skemaer og budgetrapporter. Budgettering kan bestå i alt fra en passiv fremskrivning af sidste års regnskab til en aktiv planlægning af de aktiviteter, man ønsker at gennemføre under inddragelse af hele organisationens medarbejderstab og under hensyntagen til målsætningen og udviklingen iøvrigt.

Budgettet kan rigtigt anvendt opfylde flere formål samtidigt. Det kan være en ren passiv prognosemodel, som det er tilfældet med fremskrivningen af sidste års regnskab. Men dertil kan det yderligere være en koordinerende og motiverende mekanisme, som tilfældet er, når hele organisationen og dens fremtid inddrages i budgetarbejdet.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: