Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Flere virksomheder anvender outsourcing

Filed under: outsourcing — revisor @ 12:27 pm
Tags: , ,

Outsourcing er blevet en succes

Når med en virksomhed anvender outsourcing, dvs at overdrage opgaver til underleverandører, kan den virsomheden koncentrere sine ressourcer omkring sine kerneopgaver. Dette kan få konsekvenser for strukturen, idet virksomheden må ændre i kommunikations og koordineringskanaler med f.eks. leverandørerne, hvis virksomheden i forbindelse med udliciteringen vælger at slanke sin organisation og derfor må ty til afskedigelser, omskoling og omplacering af medarbejdere.

Eksempel på outsourcing

Telia sælger i 2001 en af sine interne konsulentafdelinger fra. Telia bevarer dog 49% af aktierne i den nye selvstændige organisation. Denne outsourcing giver Telia mulighed for fremover at kunne koncentrere sig om sine kerneopgaver og ellers købe de selv samme ydelser hos sin nu tidligere afdeling, som dermed ændrer status til leverandør. Det nye firma, KI Consulting, vil fremover skulle afsætte sine produkter til mange forskellige kunder på almindelige konkurrencevilkår.

Virksomhedssamarbejde

En virksomhed, der har indgået et strategisk samarbejde med en gruppe leverandører, har valgt at opdele indkøbsopgaven i to funktioner, en strategisk funktion, der forhandler de flerårlige rammeaftaler på plads, og de disponeringsfunktion, der bestiller varer efter behov til den løbende produktion. Som følge heraf har virksomheden valgt at ændre strukturvariablen ved at overføre disponeringsopgaven i indkøbet til produktionsplanlægningen i produktionen.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: