Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Hvad er god ledelse

Filed under: ledelse — revisor @ 12:39 pm
Tags: , ,

Ledelse er et sammenspil mellem mennesker

Grundlæggende kan vi sige, at en ledelse er en række medarbejdere, der er pålagt så meget arbejds, at den pågældende ikke kan klare sine opgaver alene og derfor får tilknyttet ekstra arbejdskraft for at løse opgaverne.

Ledelse må således være at styre, føre an og vejlede de nekstra arbejdskraft mod løsning af de udstukne arbejdsopgaver. Opgaveløsningen skal føre til opnåelse af de strategiske mål.

Der er mennesker, der ikke bryder sig om at se ledelse som noget personbundet, idet det bryder med vores demokratiske lighedsideal “vi er alle lige”. Men historisk set har det at være leder været forbundet med at gå foran sine medarbejdere og vise, hvilken retning man skal gå.

Samfundet har påvirket lederstilen

Lederstil har generelt fulgt udviklingen i samfundet såvel kulturmæssigt som teknologisk. Samfundet omkring organisationen påvirker den måde, virksomheden agerer på. Den menneskeopfattelse og de normer og værdier, der findes i samfundet generelt, deles også af organisationernes ledere.

Derfor har ledelse og ledelsesprincipper også ændret sig med samfundets udvikling. Ledelsesstilen har fulgt udviklingen fra klassisk ledelse til ledelse ar virtuelle organisationer. Resultatet af denne udvikling vil sandsynligvis betyde fladere organisationer, hvor afstanden mellem ledere og medarbejdere bliver mindre og i nogle tilfælde helt forsvinder.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: