Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Hvad er MUS-samtaler

Filed under: MUS-samtaler — revisor @ 1:35 pm
Tags: , ,

MUS-samtaler

MUS-samtaler står for MedarbejderUdviklingsSamtaler, og MUS-samtaler anvendes ofte af virksomheder til at få skitseret behov og ønsker til at få klarlagt en fælles plan mellem medarbejder og virksomhed, for den udvikling, der skal være målet det kommende år. En del af dette anvendes en forventningsteori.

En forventningsteori giver et godt billede af, at der ikke kun er tale om tilfredsstillelse af personlige behov for den enkelte medarbejder, men at der også indgår personlige mål i vore beslutninger om job. Respekten for disse individuelle behov og mål, kan man som virksomhed søge at sikre, ved at indarbejde disse punkter i virksomhedens værdier – at sikre medarbejderne har kvalifikationer, der gør det muligt for dem at yde den ønskede præstation. Sørge for, at gode præstationer udløser positive sanktioner. Indrette et belønningssystem, der tilgodeser medarbejdernes værdier. Her kan MUS-samtaler også være en hjælp.

Sæt overliggeren højt

Det vigtigste for virksomhedener dog at sørge for at medarbejderne er interesserede i at lægge deres energi i den personlige udvikling i virksomhedens regi. Dvs. at mederbejderne stræber efter at udvikle sig, for bedre at kunne udfylde deres job og samtidig selv få et personligt udbytte af det. Det kan opnås gennem engagement og partnerskab.

Skal der drages en konklusion på, hvilken metode til personlig udvikling der synes at være bedst, må blive at sætte overliggeren højt.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: