Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Maslow’s behovsanalyse

Filed under: behovsanalyse — revisor @ 11:08 am
Tags: , ,

Model til markedsføring

Der findes mange forskellige modeller og teorier omkring behovsanalyse. En af de mere kendte er den amerikanske psykolog Abraham Maslow. Han forsøgte at undersøge, hvordan en person udvikler sig gennem tiden. I den forbindelse søgte Maslow at forklare, på hvilken måde forskellige behov påvirker menneskers tanker og behov. På baggrund undersøgelsens resultater fremsatte Maslow en teori om de menneskelige behov.

Maslow’s behovsanalyse siger, at alle personer har en række behov, og at disse melder sig i en bestemt rækkefølge, efterhånden som et behov på et lavere niveau er nogenlunde dækket.

De mange behov, som Maslow arbejdede med, samlede han i fem behovsgrupper, der var hierarkisk ordnet. Maslow anvender derfor begrebet behovspyramide.

Fem behovskategorier i en bestemt rækkefølge

Maslows behovsanalyse præciserer, at der kan være individuelle forskelle fra person til person. F.eks lægger nogle mennesker stor vægt på at få tilgodeset tryghedsbehovet, mens andre lægger større vægt på at få dækket egobehovet eller behovet for selvrealisering.

Maslow mener desuden, at de foskellige behov optræder med forskellige styrke i de forskellige faser i en persons livscyklus. Barndommen vil især være præget af at få de lavestliggende behov dækket, mens de øverste behov er mere dominerende hos voksne mennekser.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: