Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Metoder til medarbejderudvikling

Medarbejderudvikling

Der tales ofte om begrebet metoder til medarbejderudvikling, ikke mindst i forbindelse med virksomhedernes fokus på den enkelte medarbejders udvikling af personlige kompetencer. Set i lyset af de forskellige psykologiske vurderinger af et menneskes personlighed kan man grundlæggende diskutere ud fra hvilken synsvinkel sådanne metoder skal udformes.

Det fremherskende menneskesyn i virksomhederne er dog baseret på en respekt for mennesekers forskellighed og for det enkelte menneskes trang til udvikling. Det er i dette perspektiv, at den personlige udvikling skal ses i denne sammenhæng.

Kommunikation er vigtigt

Kommunikationsproccen spiller en væsentlig rolle, idet vi gennem dialogen får gjort hinanden opmærksomme på, hvordan vi ser verden og vore egne udviklingsmuligheder. Et øget fokus på kommikation vil kunne hjælpe til, at vi nærmer vore selektive perceptioner til hinanden, og dermed kan sætte udviklingsprocesser i gang, der har værdi for den enkelte medarbejder.

Motivation skal tænkes forskelligt fra person til person “afhængig af generationer, gruppedannelser og fokus på den enkelte”. I praksis betyder det, at en medarbejderudvikling kræver et personligt udviklingsprogram.Ofte bruger man i virksomhederne Medarbejderudviklingsamtaler til at afdække de personlige ønsker og behov og til at lægge en fælles plan mellem medarbejder og virksomhed, for de udviklingsaktiviteter, der skal finde sted i det kommende år.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: