Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Overforsikring

Filed under: overforsikring — revisor @ 10:08 pm
Tags: , ,

Overforsikring kan ikke altid betale sig

En genstand er overforsikret, hvis forsikringssummen overstiger genstandens værdi. Overforsikring kan kun finde sted i skadesforsikring, ikke i personforsikring. Værdien af en persons liv og helbred må vurderes ud fra helt individuelle forudsætninger.

Hvis en genstand er overforsikret, udbetales der alligevel ikke mere, end genstanden er værd på skadestidspunktet. Skade må nemlig ikke føre til vinding for den sikrede.

Reglerne om overforsikring forhindrer imidlertid ikke, at huse og en del andre ting kan forsikres til nyværdi, selv om dette vil kunne medføre en større erstatning end tingenes faktiske værdi på skadestidspunktet.

Når skaden sker

Når skaden sker, skal forsikringsselskabet have besked indenfor rimelig tid. Jo før det sker, jo større er selskabets muligheder for at bedømme skaden. Muligvis kan den også begrænses ved hurtig indgriben.

Skader skal afværges eller begrænses. Er der f.eks. blæst hul i taget, skal hullet dækkes, så det ikke lbiver større eller forårsager en vandskade, hvis det begynder at regne. Det vil være rimeligt at bede et redningskorps om at gøre det. Den sikrede har pligt til at tage affære.

Undlader den sikrede at forsøge på at afværge eller begrænse skaden, kan erstatningen nedsættes eller bortfalde ved grov uagtsomhed eller forsæt.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: