Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 29, 2008

Supply chain management

Filed under: supply chain management — revisor @ 11:57 am
Tags: , ,

Siden begyndelsen af 1990’erne har mange danske virksomheder fokuseret på optimering af virksomhedens værdikæde med henblik på at skabe den ønskede kundeværdi. I de seneste år har et stigende antal virksomheder imidlertid erkendt, at der kan genereres yderligere fortjeneste ved at opfatte sin egen værdikæde som en integreret del af et mere omfattende netværk af værdikæder. Et sådant værdikædenetværk betegnes som virksomhedens supply chain management.

Ved supply chain management forstås ledelse af integrerede forretningsprocesser på tværs af forsyningskæden, der frembringer produkter, serviceydelser og information af værdi for kunden. Når en virksomhed agerer med afsæt i forsyningskæde-filosofien, flyttes fokus fra at være i konflikt med de øvrige parter i forsyningskæden, til at erkende, at der skal samarbejdes med hinanden, og at dette samarbejde baseres på gensidig tillid til fordel for alle parter.

Supply chain management hos Arla Foods

Et eksempel på dette kan beskrives ud fra Arla Foods. Arla Foods eksportere til godt 60 lande over hele verden. Denne distribution sker gennem et globalt net af salgsselskaber.

Afsætningen til de enkelte eksportmarkeder sker ofte gennem flere kanaler for at nå slutbrugeren. Sammenfattende omfatter distributionskanalerne følgende kategorier – retailers, canvenience stores, food service samt industri. Arlas kunder vil ofte have forskellige behov til krav til levering, leveringsfrekvens.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: