Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 30, 2008

Arbejde i det store udland

Filed under: udland — revisor @ 12:00 pm
Tags: , ,

Dobbelt husførelse

Gifte skatteydere, der midlertidigt og af erhvervsmæssige grunde har dobbelt husførelse herhjemme eller i det store udland, kan foretage fradrag for merudgift til kost og logi.

Om ugifte samlevende og enlige forsørgere med børn under 18 år. Hvis skatteyderen bor ved arbejdsstedet i pension, i privat indkvartering eller under tilsvarende forhold, kan han uden dokumentation for merudgiftens størrelse fratrække 400kr pr uge. Ønskes større fradrag, må berettigelsen hertil godtgøres.

Der kan ikke foretages fradrag for dobbelt husførelse, i Danmark eller udland, hvis skatteyderen i forbindelse med opholdet modtager skattefri rejsegodtgørelse.

Forudsætninger for fradrag

Det er en forudsætning for fradraget, at afstanden mellem de to bopæle er så stor, at daglig rejse frem og tilbage ikke med rimelighed kan komme på tale.

Fradrag for dobbelt huførelse godkendes ikke, når den adskilte livsførelse ikke er begrundet i erhvervsmæssige forhold, men alene i boligforhold.

Har man været i det store udland og arbejde, vil man også være berettiget fradrag da man ikke ingen måde vil kunne nå frem og tilbage på samme dag. Man skal selvfølgelig kunne dokumentere at der har været tale om arbejde i udlandet, som burde været enkelt i form af en lønseddel. Herudover skal man kunne dokumentere hvilken periode der er tale om.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: