Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 30, 2008

Betaling af forsikringspræmie

Forsikringspræmie

Kunden har pligt til at betale forsikringspræmie, og forsikringsselskaberne har pligt til at sende kunden et påkrav om, at deres forsikringspræmie er forfalden til betaling. Påkravet sendes so mregel i form af et girokort, der tidligst må være kunden i hænde en uge før forfaldsdagen for at være gyldigt som påkrav.

Hvis kunden ikke betaler forsikringspræmie efter de regler, der er anført i forsikringsaftalen, bortfalder forsikringsselskabets ansvar.

Skadesforsikringsselskaberne sender et påkrav og yderligere en påmindelse tidligst 14 dage efter første påkrav, hvor de gør opmærksomme på, at ansvaret ophører 14 dage efter påmindelsen, hvis ikke præmien er betalt. Aftalen udløber automatisk 3 måneder efter første påkrav, med mindre selskabet forinden indleder retsforfølgning. I så fald indtræder selskabets ansvar påny, indtil retten har talt. Dette gælder både ved førsteog senere præmiebetalinger.

Strengere regler

Er det aftalt, at en panthaver skal have underretning, såfremt præmien ikke er betalt, kan det tillige være aftalt, at selskabets ansvar over for panhaveren ikke bortfalder, før panthaveren har fået frist til at bringe forholdet i orden.

Livsforsikringsselskaberne giver som regel deres kunder en længere betalingsfrist. Selskabets ansvar vil ofte blive opretholdt i mindst 3 måneder efter en præmies forfaldsdag.

FAL’s bestemmelser om præmiebetaling er langt strengere end forsikringsselskabernes praksis.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: