Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 30, 2008

Hvad er forsikring

Filed under: forsikring — revisor @ 8:28 pm
Tags: , ,

Forsikring er et redskab

Forsikring er et redskab til håndtering af økonomisk risiko, som man vanskeligt kan gardere sig imod på anden vis. Ved hjælp af forsikring erstatter man økonomisk usikkerhed med økonomisk sikkerhed. Lider man et tab, bliver det udlignet af forsikringen. Dette er den økonomiske definition på forsikring. Den beskriver, hvad forsikring handler om.

Der er også en juridisk definition på forsikring. Den siger, at forsikring er en aftale, hvor kunden køber et løfte om udligning af økonomisk tab hos forsikringsselskabet. I aftalen forpligtiger kunden sig til at betale en præmie. Til gengæld forpligter selskabet sig til at udbetale definition viser således, at der tale om en kontrakt, hvor parternes rettigheder og pligter fremgår af de aftalte forsikringsvilkår og lovgivningen om forsikring.

Forudsætninger for forsikring

Det er vigtigt at skelne mellem, hvad der kan forsikres, og hvad der ikke kan forsikres. Følgende forudsætninger skal opfyldes, for at noget kan forsikres:

Risikoen skal kunne beregnes, en begivenhed, der udløser forsikringens udbetaling, skal ramme tilfældigt. Den begivenhed, derudløser forsikringens udbetaling, må ikke kunne ramme alle forsikrede samtidigt. I skades forsikring skal den sikrede kunne bevise sit tab, og det skal kunne gøres op i penge. Den forsikrede interesse skal være lovlig.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: