Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 30, 2008

Hvad er LD

Filed under: LD — revisor @ 8:03 pm
Tags: , ,

Hvornår kan opsapringen udbetales

Engangsudbetalinger fra LD, er ikke indkomstskattepligtig, men der fratrækkes ved udbetalingen en afgift på 25% af de i 1977-79 indbetalte beløb og af renter indtil 31. december 1979 samt 40% af renter fra 1. januar 1980.

Udbetaling af LD skal i følgende tilfælde: der sker udbetaling ved det fyldte 60. år, ved tilkendelse af førtidspension, ved overgang til efterløn, ved overgang til tjenestemandspension, ved flytning til udlandet for at tage varig bopæl der, samt en række tilfælde ved alders- eller invalidepension og tilkendegivelse af erstatning for tabt arbejdsevne på 50% og derover.

Hvor meget får man

Siden den 1. januar 2000 har medlemmerne haft mulighed for at placere deres indestående i investeringspuljer. Det betyder, at der vil være forskel i værdien af opsparingen. Har man været fuldtidsbeskæftiget i indbetalingsperioden og ikke valgt investeringspuljer, vil værdien af opsparingen i LD den 30. september 2005 udgøre ca. 79.071kr

Hvordan får man opsparing udbetalt

LD-medlemsservice orienterer løbende om retten til udbetaling. Ved udbetaling før det 60. år skal LD have dokumentation for, at man har ret til at få LD-opsparingen udbetalt.

Fonden forvalter de såkaldte indefrosne dyrtidsportioner, som staten indsatte på personlige konti i perioden 1. september 1977 – 31. auguast 1979. LD-medlemsservice i ATP administrerer udbetalingen af dyrtidsbeløbene på fondens vegne.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: