Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 30, 2008

Investering generelt

Filed under: investering — revisor @ 9:07 pm
Tags: , ,

Investeringer foretages på flere niveauer

En investering foretages på alle niveauer i samfundet. På det samfundsøkonomiske kan f.eks. Øresundsbroen ses som en investering, men også motorveje, skoler og plejehjem er investeringer.

For virksomheder vil bygninger, maskiner, uddannelse af medarbjedere, reklamekampagner, etablering på nye markeder kunne ses som en investering.Også på det privatøkonomiske niveau foretages investeringer. Der anskaffes fast ejendom, købes aktier, indbetales beløb på pensionsopsparinger, købes antikviteter og malerier mv.

En investering er karakteriseret ved at afkastet forventes at blive større end indsatsen. Der er en tidsforskydning mellem indsats og afkast. Der sker en kapitalbinding.

Alle investeringer forventes at blive gode

Fælles for alle typer investeringsprojekter er, at på det tidspunkt, hvor investeringen foretages, forventes den at blive en god investering, dvs. at afkastet bliver større end indsatsen. Der vil altid være tale om en forventning. Mens indsatsen som regel er kendt på investeringstidspunktet, er det fremtidige afkast estimeret ud fra nogle vedtagne budgetforudsætninger. Dermed er indbetalingerne behæftet med samme usikkerhed som virksomhedens øvrige budgetter.

Idet man vælger at anvende sin kapital til en bestemt investering, vil kapitalen være mere eller mindre bundet i denne investering. Dermed afskærer man sig samtidig fra andre investeringer.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: