Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 30, 2008

Organisationsændringer og ændringsagenten

Skab løbende organisationsændringer

Det er altid en godt ide løbende at skabe nogle organisationsændringer, og til dette kan man med fordel udpege en ændringsagent.

En ændringsagent kan være en leder eller chef for den involverede afdeling, en specialist fra virksomhedens relevante stabsfunktion eller en ekstern konsulent. Ændringsagenten er det centrale omdrejningspunkter ved organisationsændringer. Denne er lovholderen i de specifikke organisationsændringer. Det er således ændringsagentens opgave at planlægge og lede processen frem til den endelige implementering ved at styre balancen mellem de fire delsystemer.

Eksempel

En fastfood producent har valgt at indføre selvstyrende produktionsgrupper med øget selvstyre til medarbejderne. Denne forandring er initieret af ændrede krav fra omgivelserne bl.a. i form af, at markedet i højere grad end tidligere efterspørger nye og hurtigt udviklede fødevarer differentieret i forhold til den enkelte kundegruppe og marked. Ligeledes baseres behovet for forandringer på en erkendelse af, at samfundet udvikler sig i retning af et arbejdsmarked med relativt få, men veluddannede unge, som i fremtiden vil stille krav om mere udviklende jobs.

Ændringsagenten er i dette tilfælde produktionschefen, som bliver leder af den projektgruppe, der får til opgave at gennemføre denne omstrukturering. I gruppen er de forskellige involverede medarbejdergrupper også repræsenteret. Virksomheden kan endvidere hente assistance af et eksternt konsulentfirma, som både kan rådgive mht. det overordnede ændringsforløb og som kan arrangere konkrete træningsaktiviteter for medarbejderne i form af teambuilding for produktionsmedarbejderne og coaching for mellemlederne.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: