Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 31, 2008

Økonomi og demografi

Filed under: økonomi — revisor @ 1:20 pm
Tags: , ,

Demografien har betydning på en økonomi

Økonomiske og demografiske forhold er det andet element i PEST-modellen. De økonomiske forhold er ofte afledt af de politiske og lovgivningsmæssige. Regeringen tager stilling til finans og pengepolitiske indgreb, som påvirker den økonomiske udvikling. Derudover har også psykologiske faktorer stor betydning for et samsunds økonomi. De demografiske forhold vil også blive behandlet i denne sammenhæng. Demografien er kortlægning af befolkningen ud fra køn, alder, erhverv, familiestørrelse etc. Udviklingen i disse forhold påvirker i høj grad virksomhedens situation og mulighed for at udvikle sig.

Økonomiske forhold

Udviklingen i verdensøkonomien er en af de mest åbenlyse faktorer, der påvirker virksomhedens afsætningsmuligheder. Hvis der er økonomisk vækst, vil det alt andet lige være lettere at øge salget på et givet marked. På den anden side kan der i den modsatte situation, hvor et lands økonomi udvikler og mindre positiv, opstå store problemer med afsætningen.

Ikke mindst om det tyske marked hører man danske virksomheder sige, at det er svært, fordi deres økonomi er gået i stå. Det er også korrekt, at netop det tyske marked har haft en dårlig økonomisk udvikling på gennem 90’erne, især siden 1994.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: