Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 31, 2008

Projektopgaver

Filed under: projektopgaver — revisor @ 12:30 pm
Tags: , ,

Organisk organisationsform

Projektopgaver er et eksempel på en organisk organisationsform, der er baseret på en ustabil og forskelligaret omverden, der kræver hurtig omstilling og tilpasningsevne. Nøgleordet er variabel arbejdsdeling, decentralisering og tværgående kommunikation. Projektledelse er et vigtigt element i relation til anvendelse af projektopgaver.

Projektopgaver er karakteriseret ved, at der er en overbygning på en traditionel organisation, som udgør virksomhedens stabile element og derfor betegnes basisorganisationen. Formålet med projektopgaver er at tilføre virksomheden udviklingsevne og fleksibilitet til de mere rutineprægede driftsopgaver, der udføres af basisorganisationen.

Ad Hoc opgave

Projektopgaver er således en Ad Hoc opgave, der har til opgave gennemføre et bestemt projekt, f.eks. et nyt produkt, et nyt edb-system etc. Når projektet er afsluttet, nedlægges projektopgaven. Nogle virksomheder arbejder udelukkende med denne organisationsform. Det gælder f.eks. entreprenørvirksomheder og lonsulentvirksomheder.

Projekter kan således være meget forskellige. Det kan være byggeprojekter, forskningsprojekter, edb-projekter, produktudviklingsprojekter, rationaliseringsprojekter etc.

Et projekt, der er af mindre omfang og har en lavere prioritet. Det kunne eksempelvis være indføring af et nyt bogholderisystem i økonomiafdelingen. En sådan opgave kan løses ved at nedsætte en arbejdsgruppe i økonomiafdelingen.

Projekter af relativt større omfang, der har en høj prioritet og kræver flere afdelingers medvirker. Det kan eksempelvis være udvikling af et nyt produkt.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: